Bezoek de Scheldevallei

Bezoek de Scheldevallei

Fietsen, wandelen, varen, een terrasje doen … De bruisende Scheldevallei heeft voor elk wat wils. Er zijn zelfs heuse watervallen te bewonderen!

Watervallen op de Schelde

Twee keer per dag stroomt het rivierwater diverse Sigmagebieden binnen via een sluis. Dat is best indrukwekkend om te zien. Wil je het schouwspel met eigen ogen bewonderen? Check de getijdentabel en -kaart om een goed moment uit te kiezen. Vanaf een waterpeil hoger dan 5 meter is een bezoek meer dan de moeite waard!

Plan je bezoek aan de sluizen.

Wandelen, fietsen en varen met gids

De Scheldevallei, van Gent tot Antwerpen, heeft heel wat mooie plekjes die op jou wachten. Geen betere manier om de groene vallei te verkennen dan met een ervaren gids: te voet, met de fiets of zelfs per boot.

Ook in de gebieden van LIFE Sparc kan je samen met een gids op stap. Zolang de werken duren, is dit een exclusieve manier om een glimp op te vangen van wat de toekomst er brengt.

Raadpleeg onze kalender voor alle activiteiten.

Geen betere manier om de Scheldevallei te ontdekken dan op het water.

Kom langs in een infopunt

Op de infopanelen rondom de gebieden vind je heel wat informatie over LIFE Sparc en de natuur langs de Schelde en de Durme. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze RouteYou-wandelingen.

Wil je nog meer weten? Breng dan zeker een bezoekje aan een van onze infopunten. Of ga langs bij onze toeristische ambassadeurs van het Scheldeland. Ze staan te popelen om je alles te vertellen over de Scheldevallei en haar leukste verborgen plekjes.

Elke zomer feest in de Scheldevallei!

Na drie jaar Hoogtij! Feest in de Scheldevallei is er een knaller van een opvolger in samenwerking met Gent Festival van Vlaanderen: STROOM, Festival in de Scheldevallei. Een festival waar je al varend, fietsend en wandelend de vele troeven van de Scheldevallei kan ontdekken!

Van 19 juni tot en met 7 juli 2024 voert STROOM je voor de derde keer op een ontdekkingstocht vol muziek en kunst langs de mooiste natuur in de Scheldevallei met grote outdoor concerten, intieme muzikale belevenissen, duurzame discours en een kunstroute.

Blik terug op de voorbije edities op: www.festivalstroom.be

STROOM is een initiatief van Regionaal Landschap Schelde-Durme in het kader van LIFE Sparc, in samenwerking met Gent Festival van Vlaanderen.

Hoogtij, Feest in de Scheldevallei
Hoogtij, een dag vol beleving in en op het water.

Nationaal Park Scheldevallei

Open ruimte, natuur, erfgoed … De Scheldevallei tussen Gent en Antwerpen barst van de troeven. Het is een heuse groene trekpleister waar het heerlijk vertoeven is.

Over jaagpaden, het doorvlochten tragewegennet, of met de unieke veren, ontdek je hier authentieke belevingen aan het water: scheepswerven, authentiek vissersdorpjes, getijdenmolens, wijmenteelt, prachtige Kastelen van de Schelde … Ontdek hier 7 fietsroutes door de de Scheldevallei: https://www.routen.be/7-fietsroutes-door-scheldevallei

Meer info over Nationaal Park Scheldevallei: www.rivierparkscheldevallei.be