Bezoek de Scheldevallei

Bezoek de Scheldevallei

Fietsen, wandelen, varen, een terrasje doen … De bruisende Scheldevallei heeft voor elk wat wils. Er zijn zelfs heuse watervallen te bewonderen!

Watervallen op de Schelde

Twee keer per dag stroomt het rivierwater diverse Sigmagebieden binnen via een sluis. Dat is best indrukwekkend om te zien. Wil je het schouwspel met eigen ogen bewonderen? Check de getijdentabel en -kaart om een goed moment uit te kiezen. Vanaf een waterpeil hoger dan 5 meter is een bezoek meer dan de moeite waard!

Plan je bezoek aan de sluizen.

Wandelen, fietsen en varen met gids

De Scheldevallei, van Gent tot Antwerpen, heeft heel wat mooie plekjes die op jou wachten. Geen betere manier om de groene vallei te verkennen dan met een ervaren gids: te voet, met de fiets of zelfs per boot.

Ook in de gebieden van LIFE Sparc kan je samen met een gids op stap. Zolang de werken duren, is dit een exclusieve manier om een glimp op te vangen van wat de toekomst er brengt.

Raadpleeg onze kalender voor alle activiteiten.

Geen betere manier om de Scheldevallei te ontdekken dan op het water.

Kom langs in een infopunt

Op de infopanelen rondom de gebieden vind je heel wat informatie over LIFE Sparc en de natuur langs de Schelde en de Durme.

Wil je nog meer weten? Breng dan zeker een bezoekje aan een van onze infopunten. Of ga langs bij onze toeristische ambassadeurs van het Scheldeland. Ze staan te popelen om je alles te vertellen over de Scheldevallei en haar leukste verborgen plekjes.

Hoogtij – Feest in de Scheldevallei!

Ontdek al varend, fietsend en wandelend de vele troeven van de Scheldevallei tijdens het jaarlijkse event Hoogtij.

Dit evenement, vol beleving op en rond het water, belicht de bijzondere rol die de Schelde al eeuwenlang in de regio speelt. Ook in de toekomst blijft de Scheldevallei een belangrijke levensader en zal ze ons helpen om beter gewapend te zijn tegen de klimaatverandering.

HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei neemt je mee op sleeptouw langs de Schelde, Durme en Rupel. In 23 gemeenten en steden maak je op een verrassende manier kennis met het water. Van 20 juni tot 19 september, een hele zomer lang!

Ontdek het volledige programma op: www.hoogtijscheldevallei.be

Hoogtij is een initiatief van Regionaal Landschap Schelde-Durme in het kader van LIFE Sparc

Hoogtij, Feest in de Scheldevallei
Hoogtij, een dag vol beleving in en op het water.

Rivierpark Scheldevallei

Open ruimte, natuur, erfgoed … De Scheldevallei tussen Gent en Antwerpen barst van de troeven. Alle partners scharen zich dan ook achter de ambitie van Rivierpark Scheldevallei om uit te groeien tot ‘Nationaal Park Scheldevallei’, een heuse groene trekpleister war het heerlijk vertoeven is.

Het Rivierpark Scheldevallei heeft heel wat mooie plekjes om al fietsend te ontdekken. De toeristische gids Overstromen. Fietsen in Rivierpark Scheldevallei bundelt zes ontspannende fietslussen en één langeafstandsroute van Antwerpen en Gent.
Meer info en bestellen

Meer info over Rivierpark Scheldevallei: www.rivierparkscheldevallei.be