Dendermonde | 12 november 2019

De bever als buur

De bever als buur

De bever, het grootste knaagdier van Europa, wordt in onze regio steeds vaker gespot. Kom kennismaken met deze nieuwe ‘buur’ tijdens een gratis infosessie op dinsdag 12 november in Dendermonde. Je leert meer over zijn gewoonten en wat kan je doen om eventuele schade te voorkomen of op te lossen.

Na een lange afwezigheid in Vlaanderen zit de beverpopulatie sinds 2000 terug in de lift. In onze regio leeft de bever vooral in de valleien van grotere rivieren zoals Schelde, Durme en Dender, al toont hij zich zo nu en dan ook in kleinere beekvalleitjes.

Nabij je huis of boerderij?

De bever zit graag op z’n gemak en verkiest daarom vrij afgelegen en rustige (natuur)gebieden. Duikt hij toch op in de buurt van bewoonde zones of landbouwgebied, dan is het goed om te weten hoe je eventuele euvels rond afwatering, bomen en landbouwgewassen kan voorkomen of waar je ze kan melden.

Tijdens de infoavond belichten experten van de Universiteit Antwerpen, het Agentschap voor Natuur en Bos en de stad Dendermonde elk aspect van (samenleven met) de bever. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen.

Meer info en inschrijven:
https://www.rlsd.be/nieuws/infoavond-de-bever-als-buur

Organisatie:

Regionaal Landschap Schelde-Durme samen met de steden Aalst en Dendermonde, Natuurpunt Aalst en polders Beneden Dender, Vlassenbroek en Schelde Durme Oost.

Gerelateerd