Hamme | 19 november 2022

Klimaatwandeling De Bunt

Klimaatwandeling De Bunt

De overstromingen van de zomer van 2021 hebben ons allemaal doen nadenken over de (mogelijke) gevolgen van klimaatverandering. Vraag jij je als inwoner of bezoeker van de Scheldevallei af wat dit betekent voor Schelde en Durme, die daar als getijdenrivieren extra gevoelig voor zijn? Of ken je het gebied en ben je nieuwsgierig naar de evolutie ervan?

Ga mee op stap met een gediplomeerd klimaatgids in het overstromingsgebied De Bunt in Hamme en kom er alles over te weten. Hier wordt namelijk een gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij aangelegd dat een paar keer per jaar – enkel wanneer het nodig is – onder water komt te staan om water op te vangen bij stormtij. De rest van het jaar wordt het een paradijs voor wandelaars, joggers en fietsers met zowel dijkpaden als een bos, een speelbos en typische riviernatuur met slikken en schorren die watervogels aantrekken.

Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt Hamme. Ontdek de hele reeks wandelingen in het kader van LIFE Sparc hier.

PRAKTISCH

WANNEER: Zaterdag 19 november 2022, 10u tot 12u30
WAAR: De wandeling start aan het infopunt Durmevallei, Driegoten 87, 9220 Hamme
PRIJS: Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig via dit formulier.

Vragen? Contacteer ons via communicatie@rlsd.be.

Gerelateerd