Hamme | 27 maart 2022 - 27 februari 2022

Klimaatwandeling Wal-Zwijn

Klimaatwandeling Wal-Zwijn

De overstromingen tijdens de zomer van 2021 hebben ons allemaal doen nadenken over de (mogelijke) gevolgen van klimaatverandering. Vraag jij je als inwoner of bezoeker van de Scheldevallei af wat dit betekent voor de Schelde, die daar als getijdenrivier extra gevoelig voor is? Of ken je het gebied en ben je nieuwsgierig naar de evolutie ervan?

Ga mee op stap met een gediplomeerd klimaatgids in het overstromingsgebied Wal-Zwijn in Hamme, dat met zijn dijken en wielen een typisch overstromingsverleden kent. Hier wordt de ringdijk gebouwd met zand uit de Durmevallei en met lokaal gewonnen grond. Vanop de nieuwe dijk kun je het veranderende Scheldelandschap op een unieke manier gadeslaan. Gids Koen De Budt vertelt je over hoe Wal-Zwijn een of twee keer per jaar overtollig water zal opvangen bij noodweer. Het deelgebied Groot-Schoor werd vorige zomer ontpolderd door de zomerdijk te verwijderen en is nu in volle verandering. De instroom van het dagelijkse getij creƫert unieke getijdennatuur en is een paradijs voor allerhande vogels.

Deze wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurpunt Hamme. Ontdek de hele reeks wandelingen in het kader van LIFE Sparc hier.

PRAKTISCH
Wanneer? Zondag 27 maart 2022, van 14:30 tot 17:30 uur
Waar? De wandeling start aan het Vissershof (Stuyfbergen 6, 9220 Hamme)
Meewandelen? Deelnemen is gratis, maar vooraf inschrijven is nodig.

Gerelateerd