Algemeen | 25 juni 2022 - 31 oktober 2022

STROOM: Expo Scheldekronkels

STROOM: Expo Scheldekronkels

De Schelde vertelt …

12.000 jaar geleden; de laatste ijstijd loopt op z’n einde, de temperatuur stijgt, ijslagen smelten. Gezwollen door massa’s smeltwater slingert een rivier zich woest kolkend door het landschap: de Schelde. Die oer-Schelde vormde mee het landschap waar we vandaag in leven. De mens leefde langs en met de Schelde, bouwde bruggen en sluizen, trok boten en stak turf. Er kwamen forten en kloosters, steenbakkerijen en dijken. Er ontstond uitbundige natuur. 

Als de Schelde kon praten, vertelde ze duizenden boeiende verhalen. Dat doet ze in deze tentoonstelling met kaarten, foto’s, anekdotes en weetjes, véél weetjes. Niet te missen!

Opening

Op zaterdag 25 juni wordt de expo feestelijk geopend met een dauwtrip gevolgd door een ontbijt. Natuurpunt Damvallei laat je in de vroege ochtend genieten van de eerste zonnestralen boven de Scheldenatuur van 7u30 tot 9u30. De wandeling start aan het GOC, ingang aan de kant van het Reinaertpark. Op het binnenpleintje van het GOC volgt een ontbijt van 9u00 tot 10u00.

Om 10u00 gaat de tentoonstelling open met inleiding door prof. Patrick Meire. Dorpsdichter Nicole Ledegen brengt een nieuw gedicht. Daarna is de expo doorlopend te bezoeken tot 19u00.

Deelname

Alle activiteiten op de openingsdag en toegang tot de tentoonstelling zijn gratis. Vooraf inschrijven is verplicht voor de activiteiten op 25 juni.

Praktisch

Voor iedereen van 9 tot 99 jaar. 
De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 25 juni tot 31 oktober, telkens van 14u tot 19u (niet op maandag en dinsdag).
Niet toegankelijk voor rolstoelen en buggy’s.

Uitvoerders

Organisatie: Tentoonstelling op initiatief van gemeente Destelbergen en Heemkundige Kring De Oost-Oudburg, in samenwerking met GeMuDes, Natuurpunt Damvallei en Erfgoedcel Viersprong.

Wanneer – 25 juni tot 31 oktober | dauwtrip op 25 juni om 7u30
Waar – Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Destelbergen
Prijs – Gratis
Info – Expo Scheldekronkels

Gerelateerd