Algemeen | 13 oktober 2020

Het is Week van het Bos

Het is Week van het Bos

Deze hele week vieren we de belangrijke dingen die onze bossen voor ons doen, van klimaatbuffer tot speelkameraad. Dus haal je stapschoenen en je oude jeans uit de kast. Het is tijd voor een frisse neus en een warme jas.

De Week van het bos valt elk jaar tijdens de tweede week van oktober. Dit jaar is de traditie actueler dan ooit, want het bos en wij hebben elkaar nu meer dan ooit nodig. Bossen zijn ecologische schatkamers, maar bieden ons ook rust en ruimte om te ravotten.

Het bufferend bos

Bomen helpen de klimaatverandering af te remmen door CO2 uit de atmosfeer te halen door fotosynthese. Tegelijk bufferen ze water en zorgen ze voor de nodige afkoeling. Helaas krijgen bossen zelf steeds vaker te maken met droogte en zwaar stormweer en zijn ze daardoor gevoeliger voor ziektes en schadelijke insecten.

Op reis naar RAVOTland

Het bos verdient dus zeker wat extra aandacht. Die aandacht zal ook ons goed doen: we zijn even weg van de coronastress en meer tijd doorbrengen in de natuur maakt ons allemaal gelukkiger én gezonder.

Educatief spelpakket

Speciaal voor kleuters en lagere schoolkinderen stelt Natuur en Bos opnieuw speelse, educatieve pakketten samen. Klassen kunnen bovendien deelnemen aan een wedstrijd vol actieve en creatieve uitdagingen, zoals het maken van je eigen muziekinstrument of schatkaart in het bos. Elke klas die meedoet, krijgt een natuurgadget en er zijn ook andere, leuke prijzen te winnen. Maar de hoofdprijs is voor iedereen: een heerlijke dag ontspannen in het bos.

Zoek je een leuke plek, avontuurlijke speelzone of coronaveilige activiteit in het bos? Meer info over de educatieve pakketten? Neem een kijkje op de website Week van het bos.

Gerelateerd