Algemeen | 9 februari 2021

Het nieuwe Sigmagazine is er!

Het nieuwe Sigmagazine is er!

Hoe zou het nog zijn met … het Sigmaplan? Wel, het nieuwe Sigmagazine geeft je een overzicht van wat er het afgelopen jaar in de Sigmagebieden verwezenlijkt is. In geuren, kleuren en bijzonder mooie natuurfoto’s. En daar kan LIFE Sparc natuurlijk niet bij ontbreken!

Voelen de vleermuizen zich al een beetje thuis in hun nieuwe Prospertoren? Wat vindt de bruine kiekendief van zijn uitgebreide muizenmenu? En in welke bocht heeft de Demer zich laatst gewrongen? Elk jaar doet het Sigmagazine een boekje open over de werken, de weetjes en de resultaten van het grote plan om Vlaanderen te beschermen tegen wateroverlast en -schaarste. Daarbij krijgt onze typische natuur  een stevige boost, dus aan mooi fotomateriaal is er in deze editie geen gebrek.

Hoe staat het met de Sparc-gebieden?

Met LIFE Sparc worden acht gebieden van het Sigmaplan sneller ontwikkeld als klimaatbuffer. Daarom besteedt het Sigmagazine ook aandacht aan wat er het afgelopen jaar in de Sparc-gebieden gebeurd is en wat we dit jaar nog mogen verwachten. Spoiler alert: het wordt mooi en je kan hier en daar al naar het resultaat gaan kijken.

Daarnaast kom je te weten welk Sigmaproject in 2020 in de prijzen viel, waar de woudaap zich schuilhoudt en waarom de roerdomp de Oude Schelde overstak.

Wordt de nieuwsgierigheid je stilaan te veel? Sta je te trappelen om een deugddoend dijkentochtje aan te vatten? Klik dan snel door naar het Sigmagazine!

Gerelateerd