Algemeen | 17 juni 2019

Nagenieten van Hoogtij

Nagenieten van Hoogtij

Op zondag 16 juni kwamen bijna tienduizend bezoekers meevieren op de eerste editie van ‘Hoogtij – Feest in de Scheldevallei’. Tijdens meer dan 60 verschillende activiteiten konden ze de natuur, cultuur en traditie van de Scheldevallei beleven in de 22 deelnemende steden en gemeenten.

Op, naast en langs de Schelde en haar bijrivieren kon je onder meer meevaren met een oude zeilboot, deelnemen aan de miniatuurvlottenrace of op de foto gaan met een zingende zeemeermin. Natuurlijk kon je ook de projectgebieden van LIFE Sparc komen verkennen: te voet, met de fiets of met een gids.

Alle activiteiten waren verbonden door een gezamenlijk thema: ‘De kracht van water’. Dat verwijst naar de inspanningen om de Scheldevallei voor te bereiden op de extreme weersomstandigheden die de klimaatverandering met zich meebrengt. Daar zijn we ondertussen al meer dan veertig jaar mee bezig met het Sigmaplan. Tijdens Hoogtij kon je al zien dat dit de Scheldevallei niet alleen veiliger maakt, maar ook heel mooi. Als je er dit jaar niet bij kon zijn, niet getreurd. Je kan nog tot en met 8 september een bezoekje brengen aan de gratis openluchttentoonstellingen ‘Moments before the Flood’ en ‘De kracht van water’. Bovendien komt er volgend jaar een nieuwe editie van Hoogtij!

Klik hier voor enkele leuke sfeerbeelden van Hoogtij 2019 en geniet mee!

Meer info: www.hoogtijscheldevallei.be

Gerelateerd