Hamme | 22 januari 2021

Ravotten met bosgeesten in speelbos Driegoten

Ravotten met bosgeesten in speelbos Driegoten

Langs de Schelde in Hamme, net voor de Durme erbij komt, ligt een mysterieus bos waar kinderen binnenkort hun fantasie en energie de vrije loop mogen laten.

In het meest zuidelijke stukje domeinbos aan Driegoten richten Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de gemeente Hamme samen een heus speelbos in. Ze lieten Ann Sels, experte in speelnatuur bij het Regionaal Landschap Schelde-Durme, op het bos los. Vanaf februari wordt er hard gewerkt. Met wat geluk zie je er een boerenpaard sjouwen met boomstammen of zie je een echte kettingzaagkunstenaar aan het werk.

Tijd voor vrij spel

Het speelbos in Driegoten is ideaal voor vrij spel. Er zijn overal mogelijkheden om je te verstoppen of ongezien naar het kamp van de vijand te sluipen. Arbeiders van Natuur en Bos hebben voor de veiligheid de dode en loszittende takken gesnoeid. Die takken krijgen nog de ideale lengte om kampen mee te bouwen. Ruimte genoeg daarvoor!

Verder krijgen enkele open plekken een zitkring of een ligbank waar je kan bosbaden onder een majestueuze eik. De toegangspoort en de mysterieuze bosgeesten van Carving Koen die in het bos komen wonen, nodigen je uit om op ontdekking te gaan.

Altijd welkom

Speelbos Driegoten is vrij toegankelijk. Je raakt er heel makkelijk met de fiets of te voet en het ligt vlak bij het veer naar Weert. Je auto kan je achterlaten aan de parking bij het veer.

Blijf je graag op de hoogte over LIFE Sparc? Schrijf je dan hier in voor onze halfjaarlijkse nieuwsflash.

Gerelateerd