Algemeen | 19 juni 2023

STROOM: oeverconcerten en klimaatwandelingen

STROOM: oeverconcerten en klimaatwandelingen

Op 21 juni gaat STROOM, het festival in de Scheldevallei van start. Naast de openluchtconcerten en discours kun je van 1 juli tot en met 12 juli elke dag op een andere locatie genieten van een gratis oeverconcert, animatie of klimaatwandeling. 

Twaalf dagen en één CO2-neutrale STROOMboot die op  twaalf locaties  langs de Schelde  aanmeert : dat zijn de groene oeverconcerten van STROOM. Van Bornem tot Wichelen worden de steigers elke dag omgetoverd tot een muzikale oase met unieke concerten, variërend van klassiek en jazz tot folk en poëzie. 

Op 1 juli neemt Bornem het voortouw met een oeverconcert door Maud Vanhauwaert en Ewout Lehoucq, die poëzie en muziek combineren. In de daaropvolgende dagen zorgt Quetzal Duo voor een intieme interpretatie van Zuid-Mexicaanse muziek en staat Duo Como in voor elegante klassieke muziek, jazz en zuiderse invloeden. Yentl Verborgt en Jeroen Reggers brengen dan weer een setlist met songs waarin de natuur een rol speelt, terwijl Trio Pletenitsa je met volksliederen uit Bulgarije en de Balkan laat kennismaken. 

Op 10 juli kun je in Hamme bovendien genieten van een klimaatwandeling door de Kille, Roggeman en Vlassenbroek Zuid. Je komt er meer te weten over de Sigmawerken en de invloed van de klimaatverandering. Voor wie liever ter plaatste blijft, is er ook de fototentoonstelling ‘STROOM23’ en bijhorende filmvoorstelling over de mooiste hoekjes van de rivier. 

Een tweede klimaatwandeling vindt plaats op 12 juli in Wichelen, waar een klimaatgids je mee op pad neemt door de Kalkense Meersen en Wijmeersen, waar je prachtige natuur kunt bewonderen en ziet welke invloed de klimaatverandering heeft. Nadien wordt animatie en muziek voorzien. 

Benieuwd wat er verder nog te beleven valt? Het hele programma vind je op festivalstroom.be

Gerelateerd