Algemeen | 15 maart 2024

Week van het Water in LIFE Sparc-gebied

Week van het Water in LIFE Sparc-gebied

Van 22 tot en met 31 maart organiseert de Vlaamse Milieumaatschappij de Week van het Water. Ook in de LIFE Sparc-gebieden hebben we reden tot vieren: niet alleen wordt 2024 een jaar waarin er weer heel wat staat te gebeuren in onze gebieden, er zijn verschillende activiteiten waarmee je precies kunt zien wat we de voorbije jaren al bereikten.

  • Neem een voorsprong op de Week van het Water en ga op 17 maart al op klimaatwandeling in Wal en Zwijn. Je ontdekt er precies hoe nieuwe Sigmagebieden een rol (kunnen) spelen in de strijd tegen de klimaatopwarming. (meer info)
  • Kom op zaterdag 23 maart meer te weten over water, de herinrichting van het landschap en de specifieke fauna en flora in Lippenbroek. (meer info)
  • Geniet tussen 24 maart en 1 april van de natuurparels aan de Durme met deze expo in De Koolputten. (meer info)
  • Ga in het spoor van de bever – en wie weet: de otter – tijdens deze beverwandeling, georganiseerd door vzw Durme. (meer info)

Wil je ook in de komende maanden zo veel mogelijk genieten van de LIFE Sparc- en Sigmagebieden? Houd dan zeker onze kalender in het oog, daar geven we steeds alle activiteiten mee!

Gerelateerd