Algemeen | 9 januari 2020 - 8 maart 2020

Leer watervogels spotten

Leer watervogels spotten

Was het nu weer een fuut of een kluut dat daar dobbert op het water? En welke ganzen maken daar zo’n hels kabaal? Volg de cursus ‘Watervogels in de winter’ en word een echte vogelspotter!

Van januari tot maart organiseert Natuurpunt Waasland kern Hamme een cursus watervogels spotten. Tijdens drie theorielessen op donderdagavond leer je verschillende vogelsoorten herkennen. Nadien trekken we drie ochtenden in het weekend de natuur in voor het echte werk! Waar we juist naartoe gaan hangt af van wat er op dat moment te zien is. Grote kanshebbers zijn natuurgebieden als de Paardeweide in Berlare, Bergenmeersen in Wichelen of de Doelpolder. Voorkennis is niet nodig, wel een gezonde dosis nieuwsgierigheid!

Kostbare getijdennatuur

De komende jaren wordt er in de omgeving van Hamme
vanuit het Sigmaplan en met de steun van LIFE Sparc gewerkt aan grote overstromingsgebieden zoals De Bunt en Wal-Zwijn. We timmeren er hard aan de terugkeer van kostbare getijdennatuur. Tegelijk maken we de gebieden zo aantrekkelijk mogelijk voor watervogels. Je zal er binnen enkele jaren, na de inrichtingswerken, zeker heel wat soorten kunnen spotten … als je weet waar je op moet letten. De cursus van Natuurpunt Hamme helpt je daarbij een handje. 

Praktische info

3 theorielessen
Donderdag 9 januari, 23 januari en 13 februari
19.30 u. – 22.15 u.
Lessen vinden plaats in het infopunt Durmevallei aan Driegoten in Hamme, tegenover de jachthaven.

3 excursies
Zondag 16 februari, Zaterdag 22 februari en zondag 8 maart
8.30 u. – 13 u.
We verzamelen aan het Kaaiplein in Hamme en vertrekken samen. We voorzien gemeenschappelijk vervoer.

Prijs
25 euro voor leden van Natuurpunt
30 euro voor niet-leden

Meer info over de cursus

Gerelateerd