Algemeen | 7 juni 2019

35 trotse ambassadeurs van het Scheldeland

35 trotse ambassadeurs van het Scheldeland

Met 35 zijn ze, de ondernemers die zich vanaf nu toeristisch ambassadeur van het Scheldeland mogen noemen. Ze staan te popelen om hun gasten alles te vertellen over de Scheldevallei en haar leukste verborgen plekjes.

In maart organiseerden Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Scheldeland en Regionaal Landschap Schelde-Durme het opleidingstraject ‘Toeristisch ambassadeur’. De tweedaagse cursus dompelde uitbaters, ondernemers en werknemers uit de toeristische sector in Hamme, Dendermonde, Bornem en Puurs-Sint-Amands onder in het brede verhaal van de Scheldevallei. Daarbij kwamen ook de Sigmawerken aan bod en hoe er in de unieke natuurgebieden zoals Vlassenbroek in Dendermonde en De Bunt in Hamme gewerkt wordt aan meer veiligheid tegen overstromingen, meer natuur en beleving.

In totaal volgden 35 ondernemers de volledige opleiding (de drie modules klantvriendelijkheid, regiokennis en streekverkenning) en prijkt er aan hun zaak nu het bordje ‘toeristisch infopunt’. De toeristische infopunten worden door Toerisme Oost-Vlaanderen mee gepromoot en kunnen elk jaar deelnemen aan nieuwe vormingsmodules om bij te blijven met de toeristische ontwikkelingen in hun regio. Voor andere gemeenten uit de streek volgen later nog trajecten. Breng hen zeker een bezoekje als je op zoek bent naar leuke insider-tips of meer informatie over de natuurgebieden!

Gerelateerd