Nieuw | 24 april 2023

STROOM: muziek in de Scheldevallei

STROOM: muziek in de Scheldevallei

Een veelzijdig festival met natuur en klimaat als rode draad: kom mee genieten van de tweede editie van STROOM.

Van 21 juni tot en met 14 juli kun je de mooiste plekjes in de Scheldevallei extra intens beleven door de heerlijke muziek op de oevers en door interessante gesprekken over duurzaamheid. STROOM komt uit de koker van Gent Festival van Vlaanderen, dat al 65 jaar de vinger aan de pols van de maatschappij houdt. LIFE Sparc zet mee de schouders onder dit unieke evenement.

Drijvend podium

Het festival steekt van wal met een opvoering van Shakespeares romantische komedie A Midsummer Night’s Dream. Die vindt niet toevallig ’s avond op 21 juni plaats – inderdaad, het is dan midzomernacht.

Er wordt niet alleen gelachen tijdens STROOM. Er is ook ruimte om stil te staan bij duurzame thema’s, zoals ons drinkwater. Zullen we ooit nog van de Schelde kunnen drinken? Je ontdekt het tijdens de gratis discourswandeling in Temse. De andere topics dit jaar zijn eetbare natuur in de Scheldevallei en wandelen door de (ge)tijden.

En wat denk je van een gratis concert in een bijzondere setting? Op twaalf locaties langs de Schelde, de Durme en de Rupel meert de STROOMboot aan. De boot verandert in een podium terwijl het publiek vanop de oever toekijkt. De getijden bepalen het startuur. Op het programma staan onder meer de zuiderse ritmes van Duo Como, de zwoele jazz van Yentl Verborgt en woordkunst met Maud Vanhauwaert. Leuk feitje: de STROOMboot is volledig CO2-neutraal. Het schip werd afgelopen winter uitgerust met zonnepanelen, een windturbine en een elektrische motor op zoutbatterijen.

Benieuwd wat er verder nog te beleven valt? Het hele programma vind je op festivalstroom.be.

Win tickets!

We mogen telkens twee duotickets weggeven voor drie events: de openingsvoorstelling in Berlare, Dirk De Wachter ontmoet Vivaldi aan het kasteel van Bornem, en een jazzconcert in Wissekerke. De eerste week van mei komt de wedstrijd online. Hou onze Facebookpagina dus in de gaten!

Gerelateerd