Hamme | 8 november 2019

Ontpoldering Groot Schoor Hamme ligt stil door stormtij

Ontpoldering Groot Schoor Hamme ligt stil door stormtij

Tijdens het stormtij begin oktober liep Groot Schoor in Hamme onder water. De werfzone ligt er daardoor te nat bij om in het gebied verder te graven en de ontpoldering voor te bereiden. Begin 2020 starten de werken opnieuw op, als het weer beter is en de werf wat droger ligt.

We ontpolderen Groot Schoor in Hamme en geven de Schelde er opnieuw vrij spel. De afgelopen maanden bouwden we voort aan de ringdijk rond het gebied. Die dijk zal het water tegenhouden en zo de voeten van de buurtbewoners droog houden . Om de dijk aan te leggen, recupereren we grond die we afgraven in Groot Schoor. Zowel de graafwerken als de werken aan de ringdijk liggen nu stil. Zodra de werf er weer droger bij ligt, werken we verder. We schatten dat Groot Schoor volledig ontpolderd zal zijn tegen midden volgend jaar.

Op zondag 15 december organiseren we een klimaatwandeling in Groot Schoor en het naastgelegen Wal-Zwijn. Natuur-en Durmegids Koen De Budt leidt ons rond in dit gebied en licht de toekomstige mogelijkheden van dit gebied toe in de strijd tegen klimaatopwarming en zijn gevolgen.

Meer info & inschrijven

Wil je op de hoogte blijven over LIFE Sparc?
Schrijf je in voor de halfjaarlijkse nieuwsflash

Gerelateerd